Бившият министър на културата Вежди Рашидов не разбира за какво е

...
Бившият министър на културата Вежди Рашидов не разбира за какво е
Коментари Харесай

Вежди Рашидов, ГЕРБ по БНТ: Не разбирам за какво е Министерство на културата. Съжалявам, че препоръчах Банов на Борисов

Бившият министър на културата Вежди Рашидов не схваща защо е Министерство на културата и съжалява за номинацията на настоящия министър на културата на Боил Банов.

В утринния блок на Българска национална телевизия той посочи, че отдавна следи, че Министерството на културата приказва като Министерство на театрите. Според него настоящето управление на културното министерство не пази държавния интерес като да вземем за пример да отбрани функционалността на Червената къща, а не тя да се отдава чартърен или да се употребява за антибългарски диспути. Като образец за недобра работа на Министерство на културата Рашидов уточни и работата на галерията " Квадрат 500 ", от където нищо не се чува, нищо не се прави, а е на 50 метра от главната туристическа дестинация " Александър Невски " и в центъра на столицата, съобщи news.bg.

Вежди Рашидов смята да организира диалог с премиера Борисов за Боил Банов, само че решението дали са има промяна в министерството, ще е на министър-председателя.

Маргиналите в културата са моторите на света, поради които има държавни културни институции. Културата е каприз на лукса. Как капиталът, като не работи, да приказваме за просвета, запита някогашният културен министър.

По думите му културата доста от дълго време е в колапс, тъй като за нея не доближават парите постоянно. Според Рашидов е по-важно да се обясни кои са свободните специалности, защото те са моторът на културата. Свободните специалности в културата са онази машина, поради които има културни институции, посочи Рашидов, съгласно който да искаш пари е едно, а да правиш просвета - друго.

Като всичко останало и културата постепенно би трябвало да се възвърне и да се разсъни, само че огромните създатели, като маргиналите, както ги назоваваме, са най-големите мотори на международната просвета, акцентира Вежди Рашидов. Той обаче твърдо отбрани финансовия министър Владислав Горанов, че когато е употребявал думата " маргинал " е имал поради не хората в културата, а тези, които цялостен живот не са плащали осигуровките си. Рашидов уточни, че един ден България ще бере плодовете от активността на културните дейци в сянка.

Нужно е културата да притиска финансовите министри, с цел да може да ни имат доверие, другояче стискат портфейлите, посочи някогашният културен министър.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР